Ingrediënten
Schaal
- 8 grote champignons
- 3 plakjes bacon
- 85 gr cheddar kaas
- 1/2 kleine ui, in stukjes gesneden
- 15 gr boter
Bereidingswijze
- Bak de bacon in een grote koekenpan boven een middelhoog vuur, totdat de plakjes bruin kleuren. Spoel het overtollige vet van de bacon af en snijd de plakjes in blokjes. Verwarm vervolgens de oven voor op 200 graden.
- Pak nu de champignons erbij en verwijder de stengels. Zet de champignon ‘hoedjes’ opzij en snijd vervolgens de stengels in kleine stukjes. Verwarm de boter in een steelpan boven een middelhoog vuur. Voeg de stengels en uitjes toe en laat dit rustig koken totdat de stengels en uitjes zacht zijn.
- Meng in een middelgrote kom 30 gram geraspte cheddar kaas en de bacon blokjes. Voeg het champignon stengels en ui toe en roer nog eens goed. Schep vervolgens het mengsel in de champignon ‘hoedjes’.
- Bak de gevulde champignons 15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de champignons na 12 minuten uit de oven en strooi de resterende cheddar kaas over de champignons. Bak vervolgens nog eens 3 minuten, totdat de kaas is gesmolten.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 gevulde champignon
- Calorieën: 110
- Vetten: 9,7
- Koolhydraten: 0,9
- Eiwitten: 4,7