Ingrediënten
Schaal
- 6 el chiazaad
- 3 el eiwitpoeder, vanille (ca. 40 g)
- 2 el collageen
- 1 tl kaneel
- snufje zout
- 300 ml kokosmelk, 17% vet
- 100 ml ongezoete amandelmelk
- 100 gr blauwe bessen
- 2 el water
- 1 el erythritol
- handje verse blauwe bessen
- handje keto granola
Bereidingswijze
- Meng in een kom het chiazaad met het eiwitpoeder, collageen, kaneel het snufje zout.
- Voeg de kokosmelk en amandelmelk toe. Roer goed en laat 10 minuten staan. Roer nogmaals en zet afgedekt in de koelkast voor minimaal 4 uur.
- Doe de blauwe bessen, water en erythritol in een steelpannetje en roer door elkaar. Breng de bessen aan de kook en laat 5 minuten zachtjes pruttelen onder voortdurend roeren. Zet het vuur uit als de compote de gewenste dikte heeft bereikt. Voor een snelle bereiding kun je ook de blauwe bessen kort fijnmalen in een blender of keukenmachine.
- Laat de compote afkoelen en schenk het mengsel in 2 glazen of weckpotjes en zet in de koelkast.
- Schenk na 4 uur opstijven de chiapudding in de 2 potjes met de compote. Je kunt dit ook doen op het moment dat je de chiapudding gaat eten.
- Garneer met wat keto granola en eventueel wat vers blauwe bessen.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 glas
- Calorieën: 615
- Vetten: 46,9
- Koolhydraten: 10,8
- Vezels: 20,6
- Eiwitten: 23,2