De chiapudding is al in meerdere vormen op onze website voorbij gekomen. Het fijne aan dit recept is dat je er met een paar kleine aanpassingen een heel ander recept van kunt maken. Waar we in de zomer een chiapudding met aardbeien op het menu zetten, is dit recept perfect voor de wat koudere maanden in het jaar. We maken deze chiapudding met gebakken peer, yoghurt, pumpkin spice kruiden en amandelpasta.
Peer of appel?
De peer heeft veel weg van de appel, maar is wel degelijk echt een ander soort fruit. De peer bevat namelijk veel vezels en kalium. De peer kun je net als de appel goed bakken. Zo vorm je gelijk een jasje vetten om de koolhydraatbron. We geven de peer een winters smaakje door de toevoeging van pumpkin spice kruiden en gember. Gember werkt ontstekingsremmend en versterkt je immuunsysteem. Iets wat we wel kunnen gebruiken nu het snotter seizoen weer van start is gegaan.
De chiapudding maken we van een mengsel van amandelmelk en Griekse yoghurt. De Griekse yoghurt geeft je ontbijt gelijk wat extra vetten en eiwitten. Daarnaast gebruiken we amandelpasta en wat amandelen die heel goed samen gaan met de gebakken peer.
Topping variaties
Amandelpasta kun je heel gemakkelijk zelf maken, zoals in dit recept. Je kunt de amandelen en amandelpasta ook vervangen door hazelnoten en hazelnootpasta of pecannoten voor de afwisseling. Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere ontbijt receptjes!
PrintChiapudding met gebakken peer
- Bereidingstijd: 10
- Kooktijd: 10
- Totale tijd: 260
- Porties: 2 porties 1x
- Categorie: Ontbijt
Ingrediënten
Chiapudding
- 40 gr chiazaad
- 2 el eiwitpoeder, vanille
- 240 ml amandelmelk, ongezoet
- 80 gr Griekse yoghurt, 10% vet
- snufje zout
Topping
- 1 peer
- 3 cm verse gember (1 tl)
- 2 el Griekse yoghurt, 10% vet
- 1 el ghee, boter of kokosolie
- 1 el Lowcarbchef Maple Syrup (suikervrij)
- 1/2 tl pumpkin spice of kaneel
- 2 el amandelpasta of andere notenpasta
- 6 amandelen
Bereidingswijze
- Meng de ingrediënten voor de chiapudding goed door elkaar. Verdeel over 2 glazen en roer de eerste 10 minuten een paar keer door de pudding, zodat de chiazaad niet vast plakt.
- Zet vervolgens in de koelkast voor minimaal 4 uur, maar het liefst een hele nacht.
- Snijd de peer in stukjes en rasp de gember. Haal de glazen chiapudding uit de koelkast en schep op elk glas 1 el Griekse yoghurt.
- Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en verwarm de ghee in de pan. Voeg de peer, gember, maple syrup en pumpkin spice toe. Bak de peer in ongeveer 5-10 minuten zacht.
- Verdeel de peer over de glazen chiapudding. Garneer de pudding met de amandelpasta en amandelen.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 glas
- Calorieën: 406
- Vetten: 27,8
- Koolhydraten: 15,9
- Vezels: 14,6
- Eiwitten: 16,9
Beste,
In uw recepten staat de voedingswaarde vermeld.
Zijn de koolhydraten in dit geval netto of dienen de vezels nog hiervan worden afgetrokken.
Hoor graag van u.
Alvast dank.
Hi Rolf,
Dit zijn de netto koolhydraten waar de zoetstoffen vanaf zijn gehaald. De vezels zetten wij altijd apart en kun je dus niet nog een keer van de koolhydraten afhalen.