Ingrediënten
Schaal
Chiapudding
- 40 gr chiazaad
- 2 el eiwitpoeder, vanille
- 240 ml amandelmelk, ongezoet
- 80 gr Griekse yoghurt, 10% vet
- snufje zout
Topping
- 1 peer
- 3 cm verse gember (1 tl)
- 2 el Griekse yoghurt, 10% vet
- 1 el ghee, boter of kokosolie
- 1 el Lowcarbchef Maple Syrup (suikervrij)
- 1/2 tl pumpkin spice of kaneel
- 2 el amandelpasta of andere notenpasta
- 6 amandelen
Bereidingswijze
- Meng de ingrediënten voor de chiapudding goed door elkaar. Verdeel over 2 glazen en roer de eerste 10 minuten een paar keer door de pudding, zodat de chiazaad niet vast plakt.
- Zet vervolgens in de koelkast voor minimaal 4 uur, maar het liefst een hele nacht.
- Snijd de peer in stukjes en rasp de gember. Haal de glazen chiapudding uit de koelkast en schep op elk glas 1 el Griekse yoghurt.
- Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en verwarm de ghee in de pan. Voeg de peer, gember, maple syrup en pumpkin spice toe. Bak de peer in ongeveer 5-10 minuten zacht.
- Verdeel de peer over de glazen chiapudding. Garneer de pudding met de amandelpasta en amandelen.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 glas
- Calorieën: 406
- Vetten: 27,8
- Koolhydraten: 15,9
- Vezels: 14,6
- Eiwitten: 16,9