Chiapudding met perzik.

Chiapudding met perzik

De dag gezond en volwaardig beginnen geeft je een grote voorsprong op hoe je je de rest van de dag voelt. Een gezond ontbijt is daarom belangrijk. Een chiapudding is een koolhydraatarm ontbijt dat aan al onze eisen voldoet. Het is laag in koolhydraten, eiwitrijk, rijk aan vezels en levert vitamines en mineralen. Het steenfruit seizoen is begonnen en speciaal daarom hebben we dit keer een chiapudding met perzik gemaakt.

Hoe maak je een goede chiapudding?

Chiazaad absorbeert vocht waardoor er na een aantal uur weken een puddingstructuur ontstaat. Chiazaad is rijk aan omega 3 vetzuren en bevat veel vezels. Het is echter wel wat lager in eiwitten. Om aan de juiste hoeveelheid eiwitten te voldoen, voegen we daarom wat eiwitpoeder toe. We gebruiken voor dit recept een eiwitpoeder met vanille smaak. Je kunt zelf kiezen voor een halve portie eiwitpoeder of een hele, afhankelijk van hoe hoog jouw eiwitbehoefte is. Vind je dit lastig te bepalen? Zorg er dan voor dat je maaltijd ongeveer 20 gram eiwitten bevat. Het geheim van een goede chiapudding zit hem in de ratio chiazaad en melk. We gebruiken 150 ml amandelmelk voor 2 eetlepels chiazaad. Daarnaast is het belangrijk om twee keer te roeren. Een keer tijdens het mengen en dan nog een keer, voordat je hem in de koelkast zet.

Smaakmakers in deze pudding

Chiapudding heeft van zichzelf een neutrale smaak. We voegen daarom altijd wat zoete smaakmakers toe. Om te vieren dat het weer steenfruit seizoen is, voegen we in dit recept perzik toe. Perzik is een goede bron van vitamine A, bepaalde B vitamines, E en mineralen. Het heeft een hoog gehalte aan vezels en helpt het lichaam te ontgiften. Perziken bevatten ongeveer 8 gram koolhydraten per 100 gram en passen daarmee binnen een koolhydraatbeperkt dieet. Perziken zijn er in een witte, gele en rode kleur. Voor dit recept hebben we de oranje versie gebruikt, maar je kunt alle drie de kleuren gebruiken.

Tips

Kun je geen verse perzik vinden in de winkel. Gebruik dan bevroren stukjes perzik. Zo kun je ook als de perzik uit het seizoen is, genieten van dit recept! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere chiapudding recept: chiapudding met rood fruit, chiapudding met blauwe bessen en onze chiapudding met pindakaas.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Chiapudding met perzik.

Chiapudding met perzik

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Totale tijd: 250
  • Porties: 1 portie 1x
  • Categorie: Ontbijt

Ingrediënten

Schaal

Bereidingswijze

  1. Meng het chiazaad met de eiwitpoeder en het snufje zout. Voeg de amandelmelk toe en roer goed door. Roer vervolgens in de aankomende 10 minuten een paar keer. 
  2. Zet de chiapudding in de koelkast voor minimaal 4 uur, maar het liefst de hele nacht.
  3. Als de chiapudding klaar is, ga je verder met de perzik. Meng de bevroren perzik met kokosmelk of Griekse yoghurt in een keukenmachine. Voeg wat water toe totdat het een dikke, gladde structuur heeft. 
  4. Meng de perzik met de chiapudding. Laat ongeveer 2 eetlepels gepureerde perzik over.
  5. Verdeel de chiapudding over een glas en schenk er het overige laagje gepureerde perzik overheen.
  6. Top af met keto granola en verse perzik stukjes.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie
  • Calorieën: 349
  • Vetten: 23,8
  • Koolhydraten: 10,3
  • Vezels: 11,1
  • Eiwitten: 18,2
Chiapudding met perzik.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*