Ingrediënten
Schaal
Chili
- 800 gr riblappen
- 1 grote ui
- 2 puntpaprika’s
- 1 of 2 rode chilipepers (of chipotle in adobosaus)
- 5 teentjes knoflook
- 2 el kokos of olijfolie
- 2 el tomatenpuree
- 2 el gemalen komijn
- 1 el gemalen koriander
- 1 el gedroogde oregano
- 1 el gerookte paprikapoeder
- 1 tl chilipoeder (of meer naar smaak)
- 1/2 tl kaneel
- 300 ml runderbouillon of 300 ml water + 1 bouillonblokje
- 400 gr tomatenblokjes uit blik
- 1/2 el cacaopoeder
- zout en peper naar smaak
Extra
- 800 gr bloemkoolrijst
- 2 avocado’s
- 1 limoen
- 125 gr crème fraîche
- verse koriander
Bereidingswijze
- Snijd de riblappen in grote blokjes. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en rode peper. Snijd de paprika in blokjes en de peper fijn. Pers de teentjes knoflook.
- Verwarm een braadpan met wat olie boven een middelhoog vuur. Bak het vlees rondom goudbruin. Haal het vlees uit de pan.
- Zet het vuur wat lager en voeg opnieuw wat olie toe. Fruit de ui en rode peper en voeg na een paar minuten de knoflook en paprika toe. Bak een paar minuten mee.
- Voeg de tomatenpuree en kruiden toe. Meng alles goed en schenk de bouillon en tomaten erbij. Voeg ook het vlees weer toe en doe deksel op de pan. Laat 4 uur stoven boven een laag vuur.
- Haal de deksel van de pan en voeg de cacaopoeder toe. Roer goed door en stoof nog een half uurtje. Breng op smaak met peper en zout.
- Wok of kook ondertussen de bloemkoolrijst gaar en snijd de avocado in blokjes.
- Verdeel over de borden en serveer met bloemkoolrijst en avocadoblokjes. Garneer met verse koriander, limoen en crème fraîche.
- Verdeel bloemkoolrijst over 4 diepe borden en schep de chili ernaast of er overheen. Garneer met avocadoblokjes, verse koriander, limoen en crème fraîche
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/4 van het totaal)
- Calorieën: 662
- Vetten: 43,1
- Koolhydraten: 16
- Vezels: 8,2
- Eiwitten: 47,8