Ingrediënten
Schaal
- 500 gr kipfilet, in blokjes gesneden
- 20 ml rode wijnazijn
- 3 el olijfolie
- 1 tl chilipoeder
- 1/2 tl paprikapoeder
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl uienpoeder
- sap van 1 limoen
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Meng in een grote kom de olijfolie, azijn en limoensap. Breng de marinade op smaak met de chilipoeder, paprikapoeder, uienpoeder, knoflookpoeder en peper en zout. Voeg de kipfiletblokjes toe aan de kom. Dek de kom af met huishoudfolie en plaats minstens 1 uur in de koelkast.
- Verwarm de barbecue of grill. Haal de kipblokjes uit de marinade en rijg ze op de satéstokjes. Grill de kipspiesjes 10 tot 15 minuten gaar. Draai de kipspiesjes tijdens bakken af en toe om, zodat ze gelijkmatig garen.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/4
- Calorieën: 227
- Vetten: 1,3
- Koolhydraten: 3,7
- Eiwitten: 23,9