Ingrediënten
Schaal
Marinade:
- 1 el sojasaus
- 1 teentje geperste knoflook
- 1 el geraspte verse gember
- 30 ml rijstwijn
- 2 tl maizena
- 1 el citroensap
- 1 scheutje hete pepersaus
Sesamkip:
- 500 gr kipfiletblokjes
- 120 gr champignons
- 4 stengels lente of bosui
- 1 groene paprika
- 2 el plantaardige olie
- 20 gr sesamzaadjes
- 1 el sesamolie
Bereidingswijze
- Om de marinade te maken mix je in een grote kom de maïzena met de rijstwijn. Voeg vervolgens de de citroensap, sojasaus, hete pepersaus, gember en knoflook toe aan de marinade. Meng dit goed samen en voeg dan de kipfiletblokjes toe aan de kom en meng dit door de marinade. Bedek de schaal en plaats gedurende 3 tot 4 uur in de koelkast om de marinade goed in de kip te laten trekken.
- Bak de sesamzaad in een grote koekenpan totdat de zaden een goudbruin kleueren. Doe de zaadjes dan in een kommetje en zet dit opzij.
- Schenk nu in dezelfde pan sesamolie en plantaardige olie en verwarm dit boven een laag vuur. Haal de kip met marinade uit de koelkast, bewaar de marinade en haal de kip uit de schaal. Roerbak de gemarineerde kip in de wokpan, tot alle stukken gaar zijn. Haal de kip met een schuimspaan uit de pan en zet dit apart.
- Doe nu de champignons en groene paprika in dezelfde wok of koekenpan en roerbak de groente voor 2-3 minuten. Voeg de lente ui toe en roerbak dit voor 1 minuut. Voeg nu ook de kip samen met de opzij gezette marinade toe aan de pan en roerbak dit op een matig hoog vuur voor nog eens 2-3 minuten. Strooi geroosterde sesamzaadjes bovenop het gerecht en serveer.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie
- Calorieën: 248
- Vetten: 12,9
- Koolhydraten: 1,8
- Eiwitten: 31,0