Ingrediënten
Schaal
Chiapudding
- 150 gr ongezoete amandelmelk
- 100 gr Griekse yoghurt
- 35 gr chiazaad
- 1/2 tl vanille extract
- 10 gr cacao
- 20 gr erythritol
Topping
- 15 gr fijngehakte amandelen
- 10 gr gesmolten chocolade, melk of puur
- 1 tl chiazaad
Bereidingswijze
- Meng in een grote kom de amandelmelk, Griekse yoghurt, chiazaad, cacaopoeder, vanille extract en erythritol met een garde goed door elkaar.
- Verdeel de pudding over 2 glaasjes en laat deze 10 minuten staan. Gedurende de 10 minuten roer je af en toe nog eens goed alles door elkaar. Zet daarna de twee glaasjes minimaal 4 uur in de koelkast, het liefst de hele nacht.
- Indien gewenst kun je de pudding nog garneren met topping. De chocolade kun je het beste smelten op de au-bain-marie methode. Je kunt de pudding ca. 2-3 dagen in de koelkast bewaren. Met dit recept heb je dus voor twee dagen ontbijt!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 glaasje (1/2)
- Calorieën: 226
- Vetten: 16,6
- Koolhydraten: 4,3
- Vezels: 8,5
- Eiwitten: 9,6