Een lekker koolhydraatarm nagerecht, chocolade kokos pudding. Deze chocolade kokos pudding bevat slechts 1,9 gr koolhydraten per portie. Dit maakt het een perfect dessert om te eten bij het volgen van het koolhydraatarm dieet. Als je je vetinname beperken, kun je ervoor kiezen om light kokosmelk te gebruiken. Serveer de chocolade kokos pudding eventueel met met een handjevol frambozen en een toefje light slagroom. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen hebt over het recept!
PrintChocolade kokos pudding
- Bereidingstijd: 120
- Kooktijd: 20
- Totale tijd: 2 hours 20 minutes
- Porties: 3 dessertglazen 1x
- Categorie: Dessert
Ingrediënten
Schaal
- 200 ml light of volvette kokosmelk
- 1 middelgrote eidooier
- 50 gr pure chocolade, minimaal 70% cacao
- 1/2 tl vanille aroma
Bereidingswijze
- Verwarm op een laag vuur een steelpannetje met daarin de kokosmelk en het eigeel. Laat het onder voortdurend roeren 10 minuten pruttelen (tegen koken aan).
- Breek vervolgens de chocolade in kleine stukken en doe de stukken in een middelgrote kom. Plaats dan het vanillestokje op een snijplak of bord en snijd het stokje in de lengte open met een scherp mes. Vouw vervolgens het stokje open. Je ziet binnenin het stokje allemaal kleine zwarte zaadjes. Neem nu een kleine lepel of een bot mes en schraap het vanillemerg (de kleine zwarte zaadjes) eruit en voeg deze toe aan de kom.
- Voeg dan de warme kokosmelk toe aan de kom en laat dit even staan, totdat de chocolade helemaal gesmolten is. Roer dan even in de kom en verdeel de chocolade pudding over 3 dessertglazen of kommetjes.
- Doe de dessertglazen of kommetjes minstens 2 uur in de koelkast, zodat het goed kan opstijven. Serveer met vers fruit of een beetje light slagroom. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 dessertglas
- Calorieën: 203
- Vetten: 17,9
- Koolhydraten: 1,9
- Eiwitten: 2,7
Super lekker!! Ik heb er iets meer Erythritol bij gedaan.
Top tip, Anja ! Heerlijk met het geklopte eiwit erdoor .
Oh yeah,dit is echt lekker.
Wij volgden gewoon het recept ,en je proeft de pure smaak van chocolade .
Precies goed ,voor ons hoeft het echt niet zoeter.
Ik heb hier al een paar keer veel succes mee gehad bij mijn gasten. Het is inderdaad wel een beetje bitter dus ik doe er wat vanille suiker bij. Ik serveer het met wat zelfgemaakte kweeperen gelei en slagroom. Vooral die kweeperen combineert erg goed, maar ik denk dat bramen of frambozen jam ook heel lekker zal zijn.
Jammer dat ik geen 6 sterren kan geven 😉
De raad van Ans opgevolgd en de eiwitten er opgeklopt bijgevoegd … man, wat was dát lekker!
Ik heb het eiwit nog opgeklopt met wat zoetstof en de chocoladepuddingmassa daarmee gemengd.
Dan heb je 4 porties chocomousse.
Erg lekker
Kan je ook vloeibare vanillearoma toevoegen , hoeveel druppels ? Of misschien vanillesuiker om het iets zoeter te maken (voor Erika de rocker)?.
Beste L.Douma,
Je kunt zeker ook vanille aroma toevoegen. Ik zou dan ongeveer 1 tl toevoegen (dr.oetker vanille aroma). Een andere mogelijkheid is om stevia druppels met vanille aroma toe te voegen!
Groet,
Quint
Smaakt wel wat bitter zo zonder suiker.