Ingrediënten
Schaal
- 200 ml light of volvette kokosmelk
- 1 middelgrote eidooier
- 50 gr pure chocolade, minimaal 70% cacao
- 1/2 tl vanille aroma
Bereidingswijze
- Verwarm op een laag vuur een steelpannetje met daarin de kokosmelk en het eigeel. Laat het onder voortdurend roeren 10 minuten pruttelen (tegen koken aan).
- Breek vervolgens de chocolade in kleine stukken en doe de stukken in een middelgrote kom. Plaats dan het vanillestokje op een snijplak of bord en snijd het stokje in de lengte open met een scherp mes. Vouw vervolgens het stokje open. Je ziet binnenin het stokje allemaal kleine zwarte zaadjes. Neem nu een kleine lepel of een bot mes en schraap het vanillemerg (de kleine zwarte zaadjes) eruit en voeg deze toe aan de kom.
- Voeg dan de warme kokosmelk toe aan de kom en laat dit even staan, totdat de chocolade helemaal gesmolten is. Roer dan even in de kom en verdeel de chocolade pudding over 3 dessertglazen of kommetjes.
- Doe de dessertglazen of kommetjes minstens 2 uur in de koelkast, zodat het goed kan opstijven. Serveer met vers fruit of een beetje light slagroom. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 dessertglas
- Calorieën: 203
- Vetten: 17,9
- Koolhydraten: 1,9
- Eiwitten: 2,7