Chocolade pecan taart

Een chocolade pecan taart met courgettevulling!

Deze chocolade pecan taart is heerlijk om te eten als snack of nagerecht bij een kopje koffie of thee. De bodem van de taart heb ik gemaakt van amandelmeel, ei en Kristal Sweet. De vulling bestaat uit courgette, ei, pecannoten en gesmolten chocolade. Courgette associeer je misschien niet in eerste instantie met taart, maar in dit recept heeft deze groente een belangrijke functie. De courgette geeft de taart namelijk een fijne structuur. Daarnaast levert de courgette ook de nodige voedingsstoffen. Wees niet bang want de courgette smaak proef je nauwelijks terug in de taart. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Laat ons weten in de reacties of het heeft gesmaakt.

Benodigdheden: 
Amandelmeel
Erythritol
Passeerdoek om de courgette mee uit te wringen
Springvorm 24 cm

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Chocolade pecan taart

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.9 sterren uit 9 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 50
  • Porties: 12 puntjes 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks

Ingrediënten

Schaal

Bodem:

Taartvulling:


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet vervolgens een 24 cm taartvorm in met een beetje kokosolie. De bodem maak je door in een kom de amandelmeel, gesmolten kokosolie, het ei, de erythritol en het snufje zout te mengen. Doe als dit goed door elkaar is gemengd het deeg in de taartvorm en druk het deeg zachtjes tegen de bodem en rand.
  2. Pak nu de geraspte courgette en knijp het vocht uit de courgette, dit kan je doen door de courgette in een schone doek voorzichtig uit te knijpen. Smelt vervolgens de chocolade au-bain-marie boven een steelpannetje met kokend water.
  3. Doe de geraspte courgette, gesmolten chocolade, gesmolten kokosolie, vanille extract, erythritol en de 3 eieren in een keukenmachine en zet deze aan. Meng dit ongeveer 1 minuut.
  4. Doe de chocolade vulling dan in een schone kom en roer hier 75% van de pecannoten door. Giet het chocolade pecanmengsel dan in de taartvorm en strooi de overgebleven pecannoten over de taart.
  5. Bak de chocolade pecan taart 30 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven. De taart is het lekkerst na een nacht afkoelen in de koelkast. Verdeel de taart in 12 porties en genieten maar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 puntje
  • Calorieën: 357
  • Vetten: 28,3
  • Koolhydraten: 3,2
  • Eiwitten: 4,5

 

14 Reacties

  1. Verrukkelijk, iedereen heeft ervan genoten






    Reageer
  2. De smaak is heerlijk, ware het niet dat ik de chocola niet had gesmolten. Misschien kun je t recept aanpassen. Dank alvast namens de volgende makers van deze taart… haha






    Reageer
  3. De taart maakt gisteravond en zojuist een stukje taart met mijn ouders gegeten. Echt super lekker zeg!!!! Thanks voor het heerlijke recept.

    Reageer
  4. Echt verwonderd van de smaak, een aanrader.
    Bakken onmiddellijk een ander zo lekker

    Reageer
  5. Heerlijke taart. Ik zou het graag nog eens maken maar dan in muffin vorm. Hoe lang zou het dan in de oven moeten?






    Reageer
  6. Wat een overheerlijke traktatie! 🍫
    Heeft wat weg van een brownie, zacht en een volle chocolade smaak 😍
    Was een beetje bang voor de toevoeging van courgette maar daardoor is een taart helemaal niet droog.
    1/8 stukje is ruim voldoende want het vult best wel






    Reageer
  7. Wat een super heerlijke taart !!
    Alleen… ik heb de chocolade wel even au bin gesmolten. Stond volgens mij niet in het recept. Of vergis ik mij ???






    Reageer
  8. Supertaart! Als dessert gegeten en iedereen vond het een succes!






    Reageer
  9. Goed gelukt en erg lekker. Inderdaad de dag erna is het nog lekkerder! Courgette proef je niks van.
    Ik ga nog meer van je low carb zoete desserts/snacks uitproberen. Het is echt super om te kunnen snoepen zonder schuldgevoel.






    Reageer
  10. Hallo. Kan ik deze taart invriezen?

    Reageer
  11. Heerlijke taart en makkelijk te maken, zelf gebruik ik melkchocolade van Céréal van de AH, omdat lang niet iedereen van pure chocolade houdt. Ik heb best wat kritische proevers als ik weer wat uitgeprobeerd heb zonder suikers, maar deze met melkchocolade werd zeer gewaardeerd, bedankt voor het recept.:)






    Reageer
  12. Heerlijke taart! Ik had hem gemaakt voor mijn verjaardag en het was duidelijk de favoriet! En het is heel grappig om het gezicht van mensen (en vooral van kinderen) te zien wanneer ze horen dat ze een taart eten met courgette erin. (je proeft de courgette helemaal niet). Echt een aanrader!






    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*