Ingrediënten
Schaal
Bodem:
- 260 gr amandelmeel, extra fijn
- 2 el kokosolie, gesmolten
- 1 middelgroot ei
- 50 gr erythritol
- snufje zout
Taartvulling:
- 255 gr vers geraspte courgette of courgetti
- 130 gr pecannoten, door tweeën gesneden
- 85 gr suikervrije extra pure chocolade
- 6 el kokosolie, gesmolten
- 3 middelgrote eieren
- 1 1/2 tl vanille aroma
- 60 gr erythritol
- snufje zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet vervolgens een 24 cm taartvorm in met een beetje kokosolie. De bodem maak je door in een kom de amandelmeel, gesmolten kokosolie, het ei, de erythritol en het snufje zout te mengen. Doe als dit goed door elkaar is gemengd het deeg in de taartvorm en druk het deeg zachtjes tegen de bodem en rand.
- Pak nu de geraspte courgette en knijp het vocht uit de courgette, dit kan je doen door de courgette in een schone doek voorzichtig uit te knijpen. Smelt vervolgens de chocolade au-bain-marie boven een steelpannetje met kokend water.
- Doe de geraspte courgette, gesmolten chocolade, gesmolten kokosolie, vanille extract, erythritol en de 3 eieren in een keukenmachine en zet deze aan. Meng dit ongeveer 1 minuut.
- Doe de chocolade vulling dan in een schone kom en roer hier 75% van de pecannoten door. Giet het chocolade pecanmengsel dan in de taartvorm en strooi de overgebleven pecannoten over de taart.
- Bak de chocolade pecan taart 30 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven. De taart is het lekkerst na een nacht afkoelen in de koelkast. Verdeel de taart in 12 porties en genieten maar!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 puntje
- Calorieën: 357
- Vetten: 28,3
- Koolhydraten: 3,2
- Eiwitten: 4,5