Een betere combinatie dan chocolade en pindakaas bestaat er denk ik niet. Met dit makkelijke recept maak je binnen handomdraai heerlijke koekjes waar je niet van af kunt blijven. We maken deze koekjes van suikervrije chocolade, pindakaas, suikervrije siroop en kokosmeel. Door de pindakaas bevatten de koekjes veel gezonde onverzadigde vetten en eiwitten. Een heerlijke en verantwoorde traktatie!
No bake pindakaaskoekjes maken
Deze koekjes bestaan hoofdzakelijk uit pindakaas en chocolade. We gebruiken in dit recept suikervrije chocolade, maar je kunt ook chocolade gebruiken dat minimaal 85% cacao bevat. Kies voor een pindakaas zonder toevoegingen dus van 100% fijngemalen pinda’s. Je kunt zowel pindakaas met stukjes als gladde pindakaas gebruiken.
De pindakaas mengen we met kokosmeel. Het kokosmeel houdt de pindakaas bij elkaar en zorgt voor de vastheid van het koekje. Vries de pindakaasvulling in voordat je deze gaat dippen in de gesmolten chocola. Dit maakt het makkelijker en het zorgt ervoor dat de koekjes niet uit elkaar vallen. Als je de pindakaasvulling in de chocola hebt gedipt, wacht dan nog even met ze terug te zetten in de vriezer. Laat ze 15 minuten hard worden op kamertemperatuur en zet ze dan in de vriezer. Zo krijgen ze een mooie laag zonder bubbeltjes.
Tips
Je kunt de koekjes in een bakje of ziplockzakje tot wel 3 maanden in de vriezer bewaren. Bewaar ze anders maximaal een weekje in de koelkast. Je kunt de pindakaas in dit recept ook vervangen door een andere notenpasta zoals, amandelpasta. Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koek recepten!
PrintChocolade pindakaaskoekjes
- Bereidingstijd: 15
- Totale tijd: 90
- Porties: 8 koekjes 1x
- Categorie: Snacks
Ingrediënten
- 240 gr pindakaas, 100% pinda’s
- 30 gr suikervrije stroop
- 30 gr kokosmeel
- 150 gr pure chocolade, 85% cacao
- handje pinda’s (optioneel)
Bereidingswijze
- Meng de pindakaas, met de suikervrije stroop en kokosmeel in een kom. Kneed goed en vorm er 8 even grote balletjes van.
- Vouw een bakpapier door de helft. Vorm een koekje van de pindakaas balletjes en druk ze goed plat. Leg alle 8 koekjes naast elkaar op één helft van het bakpapier.
- Vouw de andere kant van het bakpapier over de koekjes en leg ze in de vriezer voor minimaal een uur. Smelt ondertussen de chocolade samen au-bain marie door een hittebestendige kom met de chocolade te plaatsen boven een steelpannetje met heet water.
- Haal de pindakaaskoekjes uit de vriezer en doop ze in de gesmolten chocola. Leg ze terug op dezelfde plek op het bakpapier.
- Laat ze 15 minuten rusten en zet ze dan terug in de vriezer. Als de chocolade helemaal is opgedroogd kun je de koekjes garneren met pindakaas en stukjes pinda.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 koekje (1/8 van het totaal)
- Calorieën: 284
- Vetten: 22,6
- Koolhydraten: 5,7
- Vezels: 8,9
- Eiwitten: 10,1
ik heb deze gemaakt. ik had geen kokosmeel dus heb er amandelmeel door gedaan wel dubbele hoeveelheid. ze waren echt heerlijk en mooi stevig. ik zeg smullen maar.
Als je erg lekkere trek hebt, oké.
ik vind het niet echt een koekje. Het lijkt er meer op dat ik zo een lepel pindakaas eet 🙂