Ingrediënten
Schaal
- 240 gr pindakaas, 100% pinda’s
- 30 gr suikervrije stroop
- 30 gr kokosmeel
- 150 gr pure chocolade, 85% cacao
- handje pinda’s (optioneel)
Bereidingswijze
- Meng de pindakaas, met de suikervrije stroop en kokosmeel in een kom. Kneed goed en vorm er 8 even grote balletjes van.
- Vouw een bakpapier door de helft. Vorm een koekje van de pindakaas balletjes en druk ze goed plat. Leg alle 8 koekjes naast elkaar op één helft van het bakpapier.
- Vouw de andere kant van het bakpapier over de koekjes en leg ze in de vriezer voor minimaal een uur. Smelt ondertussen de chocolade samen au-bain marie door een hittebestendige kom met de chocolade te plaatsen boven een steelpannetje met heet water.
- Haal de pindakaaskoekjes uit de vriezer en doop ze in de gesmolten chocola. Leg ze terug op dezelfde plek op het bakpapier.
- Laat ze 15 minuten rusten en zet ze dan terug in de vriezer. Als de chocolade helemaal is opgedroogd kun je de koekjes garneren met pindakaas en stukjes pinda.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 koekje (1/8 van het totaal)
- Calorieën: 284
- Vetten: 22,6
- Koolhydraten: 5,7
- Vezels: 8,9
- Eiwitten: 10,1