Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Pindakaas koekjes met pure chocolade.

Chocolade pindakaaskoekjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 3 sterren uit 1 review
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 15
  • Totale tijd: 90
  • Porties: 8 koekjes 1x
  • Categorie: Snacks

Ingrediënten

Schaal

Bereidingswijze

  1. Meng de pindakaas, met de suikervrije stroop en kokosmeel in een kom. Kneed goed en vorm er 8 even grote balletjes van.
  2. Vouw een bakpapier door de helft. Vorm een koekje van de pindakaas balletjes en druk ze goed plat. Leg alle 8 koekjes naast elkaar op één helft van het bakpapier.
  3. Vouw de andere kant van het bakpapier over de koekjes en leg ze in de vriezer voor minimaal een uur. Smelt ondertussen de chocolade samen au-bain marie door een hittebestendige kom met de chocolade te plaatsen boven een steelpannetje met heet water.
  4. Haal de pindakaaskoekjes uit de vriezer en doop ze in de gesmolten chocola. Leg ze terug op dezelfde plek op het bakpapier.
  5. Laat ze 15 minuten rusten en zet ze dan terug in de vriezer. Als de chocolade helemaal is opgedroogd kun je de koekjes garneren met pindakaas en stukjes pinda.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 koekje (1/8 van het totaal)
  • Calorieën: 284
  • Vetten: 22,6
  • Koolhydraten: 5,7
  • Vezels: 8,9
  • Eiwitten: 10,1