Ingrediënten
Schaal
- 2 el boter
- 3 el amandelmeel
- 1/2–1 el erythritol
- 1 tl kokosmeel
- 1/4 tl vanille aroma
- 1 el ongezoete cacaopoeder
- 1 blokje pure chocolade, fijngehakt
- 1/2 tl bakpoeder
- 1 middelgroot ei
- snufje zout
Bereidingswijze
- Smelt in een kleine magnetronbestendige kom de boter ongeveer 30 seconden in de magnetron. Doe vervolgens alle ingrediënten in een grote kom meng met een garde alles goed door elkaar. Lepel het beslag in kleine 2 mokken of 2 papieren cupcake vormpjes.
- Bak de cake wanneer je de papieren cupcake vormpjes gebruikt 1 minuut in de magnetron en als je de mokken gebruikt 1,5 minuut. Als het beslag dan nog vloeibaar is kan je de cake 15 seconden extra in de magnetron doen. Ook is het mogelijk om de chocoladecake in de oven te bakken. Bak de cupcakes of mokken dan 15-20 minuten in de oven op 180 graden.
- Haal de mokken uit de magnetron en serveer de chocolade cakejes eventueel met een beetje light slagroom. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 mok
- Calorieën: 230
- Vetten: 22,0
- Koolhydraten: 3,5
- Eiwitten: 6,0