Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Puntje koolhydraatarme chocolade taart gegarneerd met verse frambozen en Steviala frost.

Chocoladetaart met frambozen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.5 sterren uit 4 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 45 minutes
  • Porties: 16 puntjes 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks

Ingrediënten

Schaal
  • 300 gr pure chocolade, 85% cacao
  • 120 gr boter, ongezouten
  • 100 ml slagroom
  • 2 tl vanille aroma
  • 125 gr frambozen
  • 6 middelgrote eieren
  • 4 el Sukrin Icing

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe vervolgens de boter en chocolade in een steelpannetje en verwarm dit boven een laag vuur. Roer af en toe even in de pan, totdat de chocolade gesmolten is. Laat het chocolademengsel dan enkele minuten afkoelen. Voeg dan de al roerend de vanille aroma toe en zet dan de pan opzij.
  2. Pak vervolgens een grote kom en meng hierin met een garde de eieren, room en erythritol poeder. Voeg dan al roerend het eimengsel toe aan het chocolademengsel en klop dit tot een glad beslag.
  3. Pak een springvorm van 18 cm en vet de randen in met boter. Plaats een vel bakpapier op de bodem, zodat er geen beslag uit de vorm kan lekken. Doe het chocolade beslag in de springvorm en bak de chocoladetaart 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de chocoladetaart na het bakken goed afkoelen en decoreer de taart dan met de frambozen. Snijd de taart in 16 stukjes en genieten maar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 puntje
  • Calorieën: 199
  • Vetten: 17,1
  • Koolhydraten: 4,5
  • Eiwitten: 4,6