Ingrediënten
Schaal
- 125 gr Turkse yoghurt, 10% vet
- 1/2 teentje knoflook
- 1/2 el Aleppo peper of 1/4 el chilivlokken
- 2 el olijfolie
- 2 eieren (M)
- 1 el witte wijnazijn
- verse dille
- verse peterselie
- zout en peper
- 1 plakje geroosterd keto brood
Bereidingswijze
- Schep de yoghurt in een kom. Pers de knoflook en voeg de knoflook en het zout toe aan de yoghurt. Meng goed en zet opzij (op kamertemperatuur).
- Meng in een steelpannetje de Aleppo peper of chilivlokken met olijfolie. Verwarm een halve minuut op laag vuur en zet daarna uit.
- Breek de eieren in 2 aparte kommetjes (1 ei in 1 kom). Vul een middelgrote pan 3/4 met water en zet op het vuur. Verwarm, net tot het kookpunt. Voeg dan de witte wijnazijn toe aan het water en zorg ervoor, dat het water zachtjes borrelt.
- Maak met een garde een draaibeweging in het water, zodat er een draaikolk ontstaat. Je kunt met een eischil testen of het water goed is. Voeg dit toe aan de draaikolk, als de schil goed mee draait, dan is het water goed op temperatuur.
- Haal de schil eruit en maak nog een draai kolk. Voeg 1 ei toe aan de draaikolk. Laat het ei 2 tot 4 minuten in het water en haal er daarna uit en laat uitlekken op een stuk keukenpapier.
- Herhaal stap 5 met het andere ei.
- Schep de yoghurt op een diep bord en leg de eieren hier bovenop. Breng de eieren op smaak met peper, zout en chilivlokken of Aleppo peper en druppel de chili-olie eroverheen. Garneer met verse kruiden naar smaak en serveer eventueel met een sneetje keto brood.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie
- Calorieën: 507
- Vetten: 41,1
- Koolhydraten: 7,4
- Vezels: 2,8
- Eiwitten: 25,1