Ingrediënten
Schaal
- 1 citroen, in partjes gesneden
- 4 middelgrote eieren
- 125 gr amandelmeel
- 4–5 el erythritol
- 1 tl bakpoeder
- 50 ml volle of magere yoghurt
- 50 gr roomkaas, op kamer temperatuur
- 1 tl vanille aroma
- 1/4 tl zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe vervolgens de citroenpartjes in een blender (bewaar 1 partje voor de roomkaas vulling). Mix dit en doe de gepureerde citroen in een grote kom. Voeg de amandelmeel, bakpoeder, zoetstof, vanille aroma, zout en eieren toe en meng dit tot een geheel.
- Plaats een lepel beslag in elk papieren cupcake vormpje. en bak de cupcakes 10 tot 12 minuten in de voorverwarmde oven. Ondertussen kan je de roomkaas topping maken. Dit kan je doen door in een kom de zachte roomkaas te m.b.v. een garde te mengen met de yoghurt. Voeg zoetstof en vanille aroma toe naar smaak. Doe dan ook het overgebleven citroenpartje in de blender en voeg de gepureerde citroen toe aan de roomkaas vulling en meng nog eens goed.
- Haal de cupcakes na 12 minuten uit de oven en laat ze goed afkoelen. Wanneer de cupcakes koud zijn kan je de topping over de cupcakes verspreiden met een lepel of spuitzak en serveren.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 cupcake
- Calorieën: 53
- Vetten: 4,6
- Koolhydraten: 0,7
- Eiwitten: 2,4