Ingrediënten
Schaal
- 80 gr roomboter
- 3 eieren (M)
- 160 gr cottage cheese
- 1 el citroensap (van 1/2 citroen)
- 2 tl vanille extract
- 125 gr amandelmeel
- 35 gr wei-eiwitpoeder (ongezoet)
- 50 gr erythritol
- 1/2 el bakpoeder
- geraspte citroenschil van 1 bio citroen
- 70 gr bevroren of verse blauwe bessen of frambozen
Bereidingswijze
- Smelt de roomboter in een pannetje en laat afkoelen.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 160 graden.
- Voeg de eieren toe aan een grote kom en klop ze minimaal 2 minuten met een elektrische mixer luchtig. Voeg vervolgens de cottage cheese, gesmolten en afgekoelde boter, citroensap en vanille extract toe. Mix tot een glad beslag.
- Voeg het amandelmeel, het wei-eiwit, erythritol, bakpoeder en citroenrasp toe. Mix totdat alles goed is gemengd.
- Verdeel het beslag over de muffinvorm bekleed met papierenvormpjes (8 grote muffins of 12 kleine muffins). Voeg een handje blauwe bessen toe aan elke muffin en bak ze vervolgens 17 tot 22 minuten in de voorverwarmde oven. Kijk even of ze gaar zijn en bak ze indien nog nog wat langer.
- Laat de muffins kort afkoelen in de stalen vorm en daarna individueel op een koelrek.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 grote muffin (1/8)
- Calorieën: 235
- Vetten: 19,3
- Koolhydraten: 2,3
- Vezels: 1,9
- Eiwitten: 12,1