Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Cottage cheese bowl met gekookt ei, avocado en tomaat.

Cottage cheese ontbijtbowl (hartig)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 1 review
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 15
  • Porties: 1 portie 1x
  • Categorie: Ontbijt

Ingrediënten

Schaal
  • 1 groot ei of 2 kleine eieren
  • 5 cherrytomaten
  • 1 kleine stengel bosui of handje verse bieslook
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 avocado
  • 150 gr cottage cheese
  • zout en peper
  • paprikapoeder

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water aan de kook. Voeg als het water kookt 1 groot ei of 2 kleine eieren toe en kook deze ca. 7 minuten.
  2. Snijd ondertussen de cherrytomaten doormidden, de bosui of bieslook fijn en de rode paprika in blokjes. Snijd de avocado in plakjes.
  3. Schep de cottage cheese in een kom. Meng met wat peper en zout. Verdeel hier de cherrytomaten, paprika en avocado overheen. Strooi er een snufje paprikapoeder overheen.
  4. Pel het ei en snij doormidden. Leg op de bowl en garneer met peper, zout en bosui of bieslook.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie
  • Calorieën: 381
  • Vetten: 25
  • Koolhydraten: 7,6
  • Vezels: 5
  • Eiwitten: 29