Heerlijke zelfgemaakte courgette pasta met broccoli, pesto en geraspte Parmezaanse kaas.

Courgette pasta

Een vegetarisch en koolhydraatarm pasta recept!

Een lekker koolhydraatarm bij- of hoofdgerecht, courgette pasta. Voor de verandering weer eens een lekker vegetarisch recept op de website. Als je het toch lekker vindt om wat vlees door de courgette pasta te doen, kun je ervoor kiezen om wat bacon in stukjes snijden en deze samen met de uitjes in de koekenpan te bakken. De courgette pasta kun je serveren als voorgerecht, bijgerecht of hoofdgerecht! Bekijk ook andere koolhydraatarme courgette pasta recepten. Er is keuze uit courgetti met kip en pesto en courgetti bolognese. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen of opmerkingen hebt over het recept!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Heerlijke zelfgemaakte courgette pasta met broccoli, pesto en geraspte Parmezaanse kaas.

Courgette pasta

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4 sterren uit 1 review
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 25 minutes
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Ingrediënten

Schaal
  • 3 middelgrote courgettes
  • 34 el groene pesto
  • 200 gr broccoliroosjes
  • 150 gr gesneden uien
  • 30 gr pijnboompitten
  • 1 el olijfolie
  • geraspte Parmezaanse kaas naar smaak
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Was de courgettes en snijd de courgette in kleine en dunne reepjes. Je kan ook een juliennesnijder gebruiken om van de courgettes schaven tot spaghetti.
  2. Pak vervolgens een koekenpan en verhit hierin een el olijfolie. Voeg de gesneden uien toe en bak deze totdat ze verkleuren. Voeg dan de broccoliroosjes toe en bak deze 2 tot 3 minuten mee.
  3. Voeg de courgette reepjes toe en bak deze al roerend zo’n 3 tot 10 minuten mee in de koekenpan. Strooi dan wat peper en zout naar smaak over de courgette reepjes en roer dit nog eens goed door elkaar.
  4. Haal de pan van het vuur en voeg de 3 tot 4 eetlepels groene pesto toe. Verdeel de courgette pasta over vier borden en garneer met pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4
  • Calorieën: 174
  • Vetten: 11,8
  • Koolhydraten: 9,6
  • Eiwitten: 5,6
Heerlijke zelfgemaakte courgette pasta met broccoli, pesto en geraspte Parmezaanse kaas.

3 Reacties

  1. Ik vond de broccoli erin niet lekker en heb dat vervangen voor champignons en feta, Heerlijk!!!!!






    Reageer
  2. Hi Chef,
    Als ik met courgette aan de slag ga, spaghetti ervan maak bv, wordt het in de borden altijd zo’n natte boel. Hoe los jij dit op?

    Reageer
    • Hi Claria,

      Na het bakken van de courgette goed het vocht laten uitlekken. Ook is het belangrijk om de courgette niet te lang te bakken / koken, hoe langer je het bakt hoe meer vocht!

      Groet,

      Quint

      Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*