Ingrediënten
Schaal
- 3 middelgrote courgettes
- 3–4 el groene pesto
- 200 gr broccoliroosjes
- 150 gr gesneden uien
- 30 gr pijnboompitten
- 1 el olijfolie
- geraspte Parmezaanse kaas naar smaak
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Was de courgettes en snijd de courgette in kleine en dunne reepjes. Je kan ook een juliennesnijder gebruiken om van de courgettes schaven tot spaghetti.
- Pak vervolgens een koekenpan en verhit hierin een el olijfolie. Voeg de gesneden uien toe en bak deze totdat ze verkleuren. Voeg dan de broccoliroosjes toe en bak deze 2 tot 3 minuten mee.
- Voeg de courgette reepjes toe en bak deze al roerend zo’n 3 tot 10 minuten mee in de koekenpan. Strooi dan wat peper en zout naar smaak over de courgette reepjes en roer dit nog eens goed door elkaar.
- Haal de pan van het vuur en voeg de 3 tot 4 eetlepels groene pesto toe. Verdeel de courgette pasta over vier borden en garneer met pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/4
- Calorieën: 174
- Vetten: 11,8
- Koolhydraten: 9,6
- Eiwitten: 5,6