Een gezonde en koolhydraatarme vervanger voor pasta bolognese!
Een lekker koolhydraatbeperkt hoofdgerecht, courgetti bolognese! Deze pasta is super gezond en makkelijk om te maken. Daarnaast bevat een portie van deze courgetti bolognese slechts 21 gr koolhydraten. Dit maakt het een goede vervanger voor traditionele pasta bolognese. De courgette spaghetti kun je kant-en-klaar kopen in de meeste supermarkten of zelf maken m.b.v. een spiraalsnijder. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen hebt over de bereidingswijze of over de ingrediënten.
Tip: maak je eigen koolhydraatarme courgetti met de Spirelli 2.0 van het merk GEFU.
PrintCourgetti bolognese
- Bereidingstijd: 15
- Kooktijd: 20
- Totale tijd: 35 minutes
- Porties: 2 porties 1x
- Categorie: Hoofdgerecht
- Keuken: Italiaanse
Ingrediënten
Schaal
- 400 gr courgette spaghetti
- 1 kleine ui
- 2 teentjes knoflook
- 300 gr rundergehakt
- 1 rode paprika
- 75 gr wortel
- 1 runderbouillion blokje
- 400 gr tomatenblokjes uit blik
- 100 gr cherrytomaten
- 2 el olijfolie
- 2 tl Italiaanse kruiden
- geraspte Parmezaanse kaas
- 50 gr rucola
- 1 el tomatenpuree
Bereidingswijze
- Snijd op een grote snijplank de ui, knoflook, paprika, wortel en cherry tomaten in kleine stukjes. Verwarm vervolgens een el olijfolie in een hapjes pan. Bak hierin de ui totdat deze mooi glanst en voeg dan ook de knoflook toe. Bak de knoflook kort mee en voeg dan de gehakt toe en bak al roerend totdat de gehakt niet meer roze is van binnen. Doe dan de wortel, cherry tomaten en rode paprika toe.
- Voeg tenslotte de bouillion, tomatenblokjes + vloeistof en tomatenpuree toe aan de pan en roer de inhoud van de pan goed door elkaar. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper. Laat de saus 15-20 minuten op een laag vuur sudderen.
- Pak wanneer de bolognese saus klaar is een grote wokpan en verwarm hierin een el olijfolie. Voeg de courgette spaghetti toe aan de pan en bak al roerend 2-4 minuten gaar. Verdeel de rucola, tomatensaus en courgetti over het bord en garneer met Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
- Calorieën: 516
- Vetten: 28,1
- Koolhydraten: 21
- Vezels: 6,9
- Eiwitten: 40,1
Ik wil dit gaan maken maar hoeveel Italiaanse kruiden moet je gebruiken?
Hi Ilse,
2 theelepels zijn voldoende!
Groetjes,
Quint
Heerlijk recept..courgette als laatste toegevoegd..blijft die mooi van structuur..
Het was lekker zeg we hebben gesmuld
Heerlijk!
Het was heerlijk!
Het was even onduidelijk of het bouillonblokje moest worden opgelost in water en dan de bouillon gebruiken, maar heb het verkruimeld door de saus van de tomatenblokjes zodat het daarin op loste.
Echt een heerlijk recept! Top 😋
Verrukkelijk gerecht. Ik heb tartaar gekozen ipv gehakt. Echt zalig! ?
Hoi Quint,
Bij stap 2 moet je bouillon toevoegen, is dit alleen het blokje of moet je een echte bouillon maken? Zo ja, hoeveel?
Hi Vera,
Een 0,5 tot 1 bouillionblokje is voldoende!
Groet,
Quint
Je moet de goudvette een beetje balanceren,
Dan krimp het niet.
Je moet het niet koken.
De vlieger moet je maar heel garen of even bladeren dan gaat het goed.
Heerlijk recept jammer van het vocht dat uit de courgette komt.
Kan de courgette spaghetti ook ingevroren worden na bereiding?
Beste Judith,
De saus kun je invriezen, maar de courgette spaghetti zelf zou ik niet invriezen. In de vriezer veranderd de structuur en smaakt het na het ontdooien niet meer hetzelfde.
Groetjes,
Quint
10
Dit is een heerlijk recept.
Gaan smullen.
Lekker!!
Courgette krimpt fel bij het bakken.