Ingrediënten
Schaal
- 400 gr courgette spaghetti
- 1 kleine ui
- 2 teentjes knoflook
- 300 gr rundergehakt
- 1 rode paprika
- 75 gr wortel
- 1 runderbouillion blokje
- 400 gr tomatenblokjes uit blik
- 100 gr cherrytomaten
- 2 el olijfolie
- 2 tl Italiaanse kruiden
- geraspte Parmezaanse kaas
- 50 gr rucola
- 1 el tomatenpuree
Bereidingswijze
- Snijd op een grote snijplank de ui, knoflook, paprika, wortel en cherry tomaten in kleine stukjes. Verwarm vervolgens een el olijfolie in een hapjes pan. Bak hierin de ui totdat deze mooi glanst en voeg dan ook de knoflook toe. Bak de knoflook kort mee en voeg dan de gehakt toe en bak al roerend totdat de gehakt niet meer roze is van binnen. Doe dan de wortel, cherry tomaten en rode paprika toe.
- Voeg tenslotte de bouillion, tomatenblokjes + vloeistof en tomatenpuree toe aan de pan en roer de inhoud van de pan goed door elkaar. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper. Laat de saus 15-20 minuten op een laag vuur sudderen.
- Pak wanneer de bolognese saus klaar is een grote wokpan en verwarm hierin een el olijfolie. Voeg de courgette spaghetti toe aan de pan en bak al roerend 2-4 minuten gaar. Verdeel de rucola, tomatensaus en courgetti over het bord en garneer met Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
- Calorieën: 516
- Vetten: 28,1
- Koolhydraten: 21
- Vezels: 6,9
- Eiwitten: 40,1