Ingrediënten
Schaal
- 400 gr courgette spaghetti
- 100 gr spekreepjes
- 125 gr champignons
- 125 ml slagroom
- 40 gr geraspte parmezaanse kaas
- 1 teentje knoflook
- 1/2 ui
- optioneel: handje rucola
Bereidingswijze
- Snijd op een snijplank de ui en champignons in kleine stukjes en pers de knoflook fijn m.b.v. een knoflookpers. Giet dan een el olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui en knoflook ongeveer 2 minuten, totdat de ui begint te verkleuren.
- Voeg vervolgens de champignons en spekjes toe aan de koekenpan en bak deze 4-5 minuten mee, totdat de spekjes knapperig zijn. Laat tijdens het bakken het overtollige vocht uit de pan uitlekken. Voeg ten slotte al roerend de slagroom en geraspte parmezaanse kaas toe aan de pan, kook dit 2 minuten mee en zet als alles goed is gemengd het vuur uit.
- Wok ondertussen in een andere koekenpan de courgette spaghetti binnen 2 minuten gaar. Laat het overtollige vocht na het bakken uitlekken en roer de spaghetti dan door de carbonara saus. Verdeel in 2 porties en genieten maar!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/2 van het totaal
- Calorieën: 502
- Vetten: 39,9
- Koolhydraten: 13,4
- Vezels: 2,3
- Eiwitten: 21,9