Ingrediënten
Schaal
Gehaktballetjes:
- 300 gr rundergehakt
- 1 ei (M)
- 1/2 ui
- 1 klein teentje knoflook
- 1 el amandelmeel
- 2 el olijfolie
- 20 gr geraspte parmigiano reggiano
- 1/2 tl Italiaanse kruiden
- zout en peper naar smaak
Courgetti:
- 400 gr courgette spaghetti
- 1 blikje tomatenpulp of tomatenblokjes (400 gr)
- 1 el tomatenpuree
- 1/2 ui
- 1 teentje knoflook
- 1/2 bouillionblokje
- 125 ml water
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 1 laurierblad
- 50 gr rucola
Bereidingswijze
- Snijd de uien in kleine stukjes en pers de knoflook met een knoflookpers fijn. Meng vervolgens in een grote kom de gehakt, ui, knoflook, geraspte parmigiano reggiano en Italiaanse kruiden. Klop het ei los en voeg dit samen met het amandelmeel toe aan de kom en meng nog eens goed.
- Vorm van het gehakt 9 kleine gehaktballetjes. Verwarm een el olijfolie of boter in een grote koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes boven een laag vuur in ca. 10 minuten gaar. Plaats de balletjes na het bakken op een bord en maak de koekenpan schoon.
- Verwarm een el olijfolie in dezelfde koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak totdat de ui en knoflook begint te verkleuren. Bak de tomatenpuree kort mee minuut mee en voeg dan de tomatenpulp, Italiaanse kruiden, bouillionblokje, water en het laurierblad toe. Breng aan de kook en laat de tomatensaus 15-20 minuten sudderen boven een laag vuur.
- Voeg na het sudderen de gehaktballetjes toe en warm deze kort op in de saus. Pak vervolgens een wokpan en wok hierin de courgette spaghetti in 2 minuten gaar. Verdeel de spaghetti en tomatensaus met gehaktballetjes over drie borden. Serveer de spaghetti met de rucola en garneer met parmigiano reggiano. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/3 van het totaal
- Calorieën: 395
- Vetten: 22,9
- Koolhydraten: 14,6
- Eiwitten: 30,8