Ingrediënten
Schaal
- 500 gr broccoli
- 400 gr kipblokjes
- 600 gr courgette spaghetti
- 70 gr pesto alla Genovese
- 80 gr cherry tomaten
- 30 gr pijnboompitten
- 75 gr rucola
- 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
- 3 el olijfolie
- zout en peper naar smaak
- optioneel: eetlepel Crème fraîche
Bereidingswijze
- Snijd de broccoli in roosjes. Kook de broccoli in kokend water binnen 6-8 minuten gaar. Kruid de kipblokjes met zout en peper. Verwarm in een koekenpan een eetlepel olijfolie en bak hierin de kipblokjes rondom bruin en gaar. Haal de kip na het bakken even uit de pan
- Giet wanneer de broccoliroosjes gaar zijn het overtollige water uit de pan. Verwarm nu in de koekenpan 2 el olijfolie en voeg de courgette spaghetti toe. Bak de courgetti 2 minuten en voeg dan de pesto, broccoli en kip toe. Roer alles goed door elkaar en bak nog eens 2-3 minuten, totdat alles in de pan goed warm is.
- Verdeel de inhoud van de pan over vier borden en garneer met pijnboompitten, Parmezaanse kaas, cherrytomaten en rucola. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/4
- Calorieën: 356
- Vetten: 19,8
- Koolhydraten: 8,9
- Eiwitten: 36,3