Ingrediënten
Schaal
- 2 courgettes
- 100 gr crème fraîche
- 150 gr spinazie
- 200 gr zalmfilet, zonder huid
- 1 ui
- 100 gr cherrytomaten
- 1,5 tl knoflookpoeder
- 1 el Provençaalse kruiden
- zout en peper naar smaak
- 20 gr pijnboompitten
- 10 ml citroensap
- scheutje olijfolie
Bereidingswijze
- Begin met de groente door de uien in ringen te snijden, de tomaatjes te halveren en de courgettes schoon te maken. Pak de dan de courgettes erbij om de courgetti te maken. Als je een dunschiller gebruikt, snij je de courgette eerst in dunne plakjes. Daarna snij je met een scherp mes in de lengte dunne slierten courgette. Mocht je een spirelli hebben, dan draai je de courgette erin.
- Pak nu een koekenpan en verwarm hierin een scheutje olijfolie. Voeg de ui toe en bak totdat het begint te verkleuren. Voeg dan de tomaatjes, je de crème fraîche, knoflookpoeder, provençaalse kruiden, zout en peper toe en laat het geheel even op laag vuur sudderen. Roer daarna de spinazie er doorheen. Tot slot snij je de zalm zonder huid in blokjes en voeg ook dit toe aan de wokpan. Bak tot de zalm gaar is.
- Wok in een andere koekenpan de courgetti binnen ca. 2 minuten gaar. Toast eventueel de pijnboompitten. Verdeel vervolgens de courgetti over twee diepe borden en schep daarna de spinazie met zalm over de borden. Tot slot verdeel je de citroensap en geroosterde pijnboompitten eroverheen.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2)
- Calorieën: 526
- Vetten: 36,7
- Koolhydraten: 16,2
- Vezels: 4,9
- Eiwitten: 30,6