Ingrediënten
Schaal
- 60 gr amandelmeel
- 35 gr Sukrin Gold
- 23 gr goud lijnzaadmeel
- 2 tl koekkruiden of speculaaskruiden
- 7 gr arrowroot
- 1 tl bakpoeder
- snufje zout
- 1/2 tl vanille-extract
- 50 gr roomboter, ongezouten
- 1 el melk of amandelmelk, ongezoet
- 1/2 eiwit van ei (M of L) of 1 eiwit van ei (S)
- 1 el kokosmeel
Bereidingswijze
- Meng in een grote kom alle droge ingrediënten, behalve het kokosmeel, goed door elkaar.
- Voeg het vanille-extract toe en snijd de boter in blokjes. Voeg koud toe en kneed alles goed door elkaar.
- Voeg de amandelmelk en het eiwit toe en kneed nogmaals. Voeg het kokosmeel toe en meng alles tot er een mooie bal van het deeg ontstaat. Wikkel het deeg in folie en laat een uur rusten in de koelkast.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 160 graden. Haal het deeg uit de koelkast en maak 40 kleine balletjes van ongeveer 5 gram per stuk van het beslag. Leg de kruidnoten op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Bak de kruidnoten 15 minuten in de voorverwarmde oven. Verlaag de temperatuur na 15 minuten naar 130 graden en bak nogmaals 5 tot 7 minuten.
- Haal de kruidnoten na het bakken uit de oven en laat ze minimaal 2 uur afkoelen.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 kruidnoot (1/40)
- Calorieën: 22
- Vetten: 1,9
- Koolhydraten: 0,3
- Vezels: 0,5
- Eiwitten: 0,7