Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Borrelplank voor de feestdagen.

De lekkerste borrelplank voor de feestdagen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 15
  • Totale tijd: 15
  • Porties: voor 4 tot 6 personen 1x
  • Categorie: Snacks, Voorgerecht

Ingrediënten

Schaal

Fruit

  • 125 gr olijven
  • 75 gr bosbessen
  • 1 tot 2 vijgen

Groenten

  • 75 gr snoeptomaten
  • 50 gr radijsjes
  • 6 mini komkommers

Kaas

  • 125 tot 250 gr camembert of brie
  • 140 gr Saint agur of Roquefort
  • 150 gr Gruyère
  • 160 gr manchego
  • 200 gr brokkelkaas of Aged kaas

Vleeswaren

  • 50 gr Prosciutto
  • 50 gr Salami
  • 50 gr Coppa
  • 160 gr Franse droge worst

Noten

  • 75 gr paranoten
  • 75 gr macadamiannoten
  • 50 gr gemengde notenmix

Dips


Bereidingswijze

  1. Begin met het verdelen van de kaas op de plank. Snijd alvast wat blokjes of plakjes van de kaas.
  2. Maak de tonijnsalade en verdeel samen met de (kant-en-klare) olijventapenade in kleine bakjes. Doe dit ook met de olijven. Verdeel dit over de plank.
  3. Snijd wat plakjes van de droge worst en verdeel de rest van de vleeswaren over de plank. Was de groenten, droog even met een vel keukenpapier en verdeel over de plank.
  4. Leg de noten, per soort op de open plekken.
  5. Garneer met verse kruiden en serveer evt. wat crackers of broodjes bij.