Ingrediënten
Schaal
Fruit
- 125 gr olijven
- 75 gr bosbessen
- 1 tot 2 vijgen
Groenten
- 75 gr snoeptomaten
- 50 gr radijsjes
- 6 mini komkommers
Kaas
- 125 tot 250 gr camembert of brie
- 140 gr Saint agur of Roquefort
- 150 gr Gruyère
- 160 gr manchego
- 200 gr brokkelkaas of Aged kaas
Vleeswaren
- 50 gr Prosciutto
- 50 gr Salami
- 50 gr Coppa
- 160 gr Franse droge worst
Noten
- 75 gr paranoten
- 75 gr macadamiannoten
- 50 gr gemengde notenmix
Dips
- Tonijnsalade
- Olijventapenade
Bereidingswijze
- Begin met het verdelen van de kaas op de plank. Snijd alvast wat blokjes of plakjes van de kaas.
- Maak de tonijnsalade en verdeel samen met de (kant-en-klare) olijventapenade in kleine bakjes. Doe dit ook met de olijven. Verdeel dit over de plank.
- Snijd wat plakjes van de droge worst en verdeel de rest van de vleeswaren over de plank. Was de groenten, droog even met een vel keukenpapier en verdeel over de plank.
- Leg de noten, per soort op de open plekken.
- Garneer met verse kruiden en serveer evt. wat crackers of broodjes bij.