Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Een bord vol met de malse en heerlijke gehaktballen.

De lekkerste gehaktballen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 35 minutes
  • Porties: 4 grote gehaktballen 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Ingrediënten

Schaal
  • 500 gr mager rundergehakt
  • 30 gr gekruide croutons, fijngemalen
  • 1/2 zoete ui
  • 1 ei, losgeklopt
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 23 el worcestersaus
  • 1 el mosterd
  • 1 tl rode chili vlokken
  • 1 tl cajun kruiden
  • 1 tl olijfolie
  • 12 el boter

Bereidingswijze

  1. Meng in een grote kom het gehakt, croutons, zoete ui, ei, knoflook, worcestersaus, mosterd, rode peper vlokken en de cajun kruiden. Vorm van het gehaktmengsel met de hand ronde gehaktballen.
  2. Verhit de olijfolie en smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg de gehaktballetjes in de pan en bak ze binnen ongeveer 20 minuten gaar. Bak de gehaktballen de eerste minuten boven een middelhoog vuur goudbruin en bak de resterende minuten met de deksel op de pan boven een laag vuur. Op deze manier blijven de gehaktballen lekker mals. Draai de gehaktballen tijdens het bakken af en toe om.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 gehaktbal
  • Calorieën: 336
  • Vetten: 22,6
  • Koolhydraten: 9,7
  • Eiwitten: 22,7