Ingrediënten
Schaal
- 2 stuks eendenborstfilet
- 3 regenboogwortels
- 150 gr spruiten, geschoond
- 2 el ghee of boter
- 10 pecannoten
- verse rozemarijn
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Haal de eendenborstfilet uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
- Snijd de eend in op de vetlaag. Snijd alleen in het vet en niet in het vlees. Wrijf de vleeskant in met peper en zout en naar smaak.
- Schil de wortelen, snijd de spruitjes doormidden en snijd de onderkant van de spruitjes eraf.
- Verwarm een koekenpan boven een middelhoog vuur. Leg de eendenfilets in de pan met de vetlaag naar beneden. Bak de eend 8 minuten op de vetlaag en draai de eend dan om. Bak nog 2 minuten. Haal uit de pan en leg in aluminiumfolie.
- Verhoog de temperatuur van het vuur. Voeg wat extra ghee of boter toe aan de pan. Voeg de wortels en spruiten toe en bak in 10 minuten gaar. Gebruik een deksel op de pan om de groente sneller te laten garen. Rooster of bak de pecannoten eventueel kort in een andere koekenpan
- Verdeel de groente over 2 borden. Snijd de eend in plakjes en verdeel over de borden. Garneer met verse, pecannoten, kruiden en grof zout en peper.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie
- Calorieën: 549
- Vetten: 32,8
- Koolhydraten: 11,5
- Vezels: 6,8
- Eiwitten: 48,9