Hoe graag we het ook zouden willen, we hebben niet altijd de tijd om een uitgebreide lunch te bereiden. Een salade is binnen een koolhydraatarm dieet vaak de beste optie, maar het kan al snel veel tijd in beslag nemen. Met dit recept zet je binnen 10 minuten een heerlijke, gezonde maaltijdsalade op tafel.
Eenvoudige een voedzame salade samenstellen
Voor het maken van deze salade heb je geen pannen of oven nodig. Het enige wat je nodig hebt, is een mes, snijplank en een kom om in te mengen. De basis van deze salade bestaat uit paprika, bosui, komkommer en tomaat. De avocado geeft dit recept de gezonde vetten en de eiwitten halen we uit het blikje tonijn. Je kunt zowel tonijn op basis van water als op olijfoliebasis gebruiken. De tonijn op olijfolie basis bevat naast eiwitten ook vetten, dus mocht je avocado weglaten of extra vetten aan je gerecht willen toevoegen, gebruik dan deze variant.
Voor deze salade maken we een dressing van olijfolie, citroen en dille. Deze ingrediënten gaan goed samen met de smaak van vis. Gebruik het liefst verse dille, want dat geeft een stuk meer smaak.
Tips
Je kunt ook nog andere rauwe groenten in dit gerecht gebruiken zoals geraspte wortel of rode ui. We serveren deze salade op een bedje van romaine sla, dit kun je ook weglaten. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere salade recepten!
PrintEenvoudige maaltijdsalade met tonijn
- Bereidingstijd: 10
- Totale tijd: 10
- Porties: 2 porties 1x
- Categorie: Lunch, Diner
Ingrediënten
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 avocado
- 1 komkommer
- 150 gr cherrytomaten
- 3 stengels bosui
- zout en peper
- 2 blikjes tonijn, in olijfolie
- 2 el olijfolie
- sap van 1/2 citroen
- 1 el verse dille, fijngesneden
- paar bladeren romaine sla (ca. 100 g)
- 20 gr zonnebloempitten
Bereidingswijze
- Snijd de paprika’s, avocado en komkommer in blokjes, de cherrytomaten in vieren en de bosui in dunne plakjes.
- Doe alles samen in een grote kom en voeg indien gewenst wat peper en zout toe.
- Laat de blikjes tonijn uitlekken en voeg de tonijn toe aan de salade. Roer in een apart kommetje de olijfolie, citroensap en dille door elkaar en roer dit vervolgens door de salade.
- Pak 2 borden en maak op elk bord een bedje van romaine sla (eventueel fijngesneden). Verdeel de tonijnsalade over de bedjes sla en garneer met zonnebloempitten. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de salade)
- Calorieën: 563
- Vetten: 40,9
- Koolhydraten: 13,4
- Vezels: 9,5
- Eiwitten: 32,1
En de blikjes tonijn? 2 x 80 gram, 2 x 145 gram of 2 x 160 gram🤔
Hi Ronald,
We gebruiken blikjes van 145 gram met een uitlekgewicht van ca. 102 gram.
Simpel maar lekker. PS de avocado staat niet in de lijst van ingrediënten
Hi Robrecht,
Bedankt voor je scherpe blik. Deze staat er nu goed bij!