Ingrediënten
Schaal
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 avocado
- 1 komkommer
- 150 gr cherrytomaten
- 3 stengels bosui
- zout en peper
- 2 blikjes tonijn, in olijfolie
- 2 el olijfolie
- sap van 1/2 citroen
- 1 el verse dille, fijngesneden
- paar bladeren romaine sla (ca. 100 g)
- 20 gr zonnebloempitten
Bereidingswijze
- Snijd de paprika’s, avocado en komkommer in blokjes, de cherrytomaten in vieren en de bosui in dunne plakjes.
- Doe alles samen in een grote kom en voeg indien gewenst wat peper en zout toe.
- Laat de blikjes tonijn uitlekken en voeg de tonijn toe aan de salade. Roer in een apart kommetje de olijfolie, citroensap en dille door elkaar en roer dit vervolgens door de salade.
- Pak 2 borden en maak op elk bord een bedje van romaine sla (eventueel fijngesneden). Verdeel de tonijnsalade over de bedjes sla en garneer met zonnebloempitten. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de salade)
- Calorieën: 563
- Vetten: 40,9
- Koolhydraten: 13,4
- Vezels: 9,5
- Eiwitten: 32,1