Ingrediënten
Schaal
- 1/2 courgette
- 1/2 rode puntpaprika
- 1 el olijfolie
- 1 el verse peterselie
- 2 eieren
- 1 eigeel
- 1 tl gedroogde peterselie
- 1 el boter
- 100 g cottage cheese / hüttekäse
- 1/2 el citroensap
- 1/2 tot 1 tl chilivlokken
- handje veldsla
- zout en peper
Bereidingswijze
- Was de courgette en paprika. Snijd over de lengte in dunne plakjes en besprenkel met peper, zout en olijfolie. Snij de verse peterselie fijn en zet opzij. Zet een grillpan op middelhoog vuur en gril de courgette en paprika beetgaar. Zet daarna even opzij.
- Splits 1 ei en voeg aan de kom met het eigeel de rest van de eieren toe. Klop los en breng op smaak met gedroogde peterselie, zout en peper. Verwarm een el boter in een koekenpan boven middelhoog vuur.
- Schenk de eieren in de pan en zet even de deksel op de pan. Draai na 2 minuten de omelet om en bak nog even aan de andere kant. Meng ondertussen de cottage cheese met het citroensap, verse peterselie en chilivlokken.
- Haal de eiwrap uit de pan en leg op een bord. Schep de cottage cheese en groente op de eiwrap. Voeg de veldsla toe en rol de wrap op. Zet er eventueel een prikkertje in, om de wrap bij elkaar te houden. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 eiwrap
- Calorieën: 488
- Vetten: 35,1
- Koolhydraten: 8,6
- Vezels: 1,7
- Eiwitten: 33,8