Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Eiwrap met pittige tonijnsalade.

Eiwrap met pittige tonijnsalade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.5 sterren uit 2 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 5
  • Totale tijd: 15
  • Porties: 1 gevulde omelet 1x
  • Categorie: Lunch

Ingrediënten

Schaal
  • 2 eieren (M)
  • 1 el amandelmelk, ongezoet
  • 1 el olijfolie
  • halve stengel bleekselderij
  • 3 cherrytomaten
  • 1 kleine rode ui
  • 1 el volle yoghurt
  • 1,5 el mayonaise
  • 1 el sriracha saus (zero sugar)
  • 1 blikje tonijn, in olijfolie
  • handje ijsbergsla
  • zout en peper naar smaak
  • dille of lente-ui (garnering)

Bereidingswijze

  1. Klop de eieren samen met de amandelmelk los in een kommetje. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Zet een koekenpan (28 cm doorsnee) op een middel tot laag vuur en verwarm hierin een el olijfolie. Voeg het eimengsel toe aan de pan en bak boven laag vuur en evt. met de deksel op de pan gaar. Draai de omelet om, zodat beide kanten gaar zijn.
  3. Snijd ondertussen de bleekselderij in stukjes en de cherrytomaat en rode ui fijn. Laat het blikje tonijn uitlekken en voeg dit samen met de bleekselderij, rode ui, yoghurt, mayonaise en sriracha toe aan een kom. Meng goed en breng op smaak met zout en peper.
  4. Haal de eiwrap uit de pan en leg deze op een bord. Laat even afkoelen en beleg de wrap dan met een bedje ijsbergsla en de tonijn. Rol de wrap op en snijd doormidden. Garneer eventueel met wat dille of lente-ui. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 gevulde omelet
  • Calorieën: 544
  • Vetten: 39,4
  • Koolhydraten: 4,9
  • Vezels: 2,2
  • Eiwitten: 41,5