Een premium stuk rundvlees!
Entrecote is een premium stuk rundvlees dat wordt gesneden uit de dunne lende. Entrecote vind je in de supermarkt onder de namen t-bone steak, entrecote minute, entrecote dubbel of triple en de côte à l’os. De entrecote hebben wij in dit recept niet op de traditionele manier gebakken. De entrecote wordt namelijk gaar gebakken in een saus van rode wijn en tomaten. Dit geeft de entrecote een machtige smaak. Als je de biefstuk liever medium of rare wilt bakken, raden wij het biefstuk met groene asperges recept aan.
Lekker met bloemkoolpuree:
De entrecote met champignons smaakt erg lekker met een portie bloemkoolpuree en een groente naar keuze. Neem een kijkje bij onze voorgerechten om een complete maaltijd samen te stellen. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen hebt over het recept.
PrintEntrecote met champignons
- Bereidingstijd: 10
- Kooktijd: 35
- Totale tijd: 45 minutes
- Porties: 4 stuks biefstuk 1x
- Categorie: Hoofdgerecht
Ingrediënten
- 500 gr entrecote
- 2 el olijfolie
- 300 gr champignons
- 120 ml rode wijn
- 150 gr tomatensaus
- 1–2 teentjes knoflook, geperst
- peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Haal de entrecote 15 minuten voor het bakken uit de koelkast. Snijd de entrecote in blokjes als je moeite hebt met biefstuk bakken en kruid met zout en peper. Verwarm dan 2 el olijfolie in een koekenpan en voeg de entrecote en geperste knoflook toe.
- Bruin de entrecote aan beide kanten boven een hoog vuur en voeg dan de champignons, tomatensaus en rode wijn toe. Kook/bak de entrecote in de saus voor ongeveer 15-30 minuten. Voeg meer wijn toe indien nodig.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 stuk biefstuk
- Calorieën: 257
- Vetten: 13,5
- Koolhydraten: 7,1
- Eiwitten: 21,7