Ingrediënten
Schaal
- 500 gr entrecote
- 2 el olijfolie
- 300 gr champignons
- 120 ml rode wijn
- 150 gr tomatensaus
- 1–2 teentjes knoflook, geperst
- peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Haal de entrecote 15 minuten voor het bakken uit de koelkast. Snijd de entrecote in blokjes als je moeite hebt met biefstuk bakken en kruid met zout en peper. Verwarm dan 2 el olijfolie in een koekenpan en voeg de entrecote en geperste knoflook toe.
- Bruin de entrecote aan beide kanten boven een hoog vuur en voeg dan de champignons, tomatensaus en rode wijn toe. Kook/bak de entrecote in de saus voor ongeveer 15-30 minuten. Voeg meer wijn toe indien nodig.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 stuk biefstuk
- Calorieën: 257
- Vetten: 13,5
- Koolhydraten: 7,1
- Eiwitten: 21,7