Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Heerlijk stukje entrecote met champignons, bloemkoolpuree en groente.

Entrecote met champignons

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 35
  • Totale tijd: 45 minutes
  • Porties: 4 stuks biefstuk 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Ingrediënten

Schaal
  • 500 gr entrecote
  • 2 el olijfolie
  • 300 gr champignons
  • 120 ml rode wijn
  • 150 gr tomatensaus
  • 12 teentjes knoflook, geperst
  • peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Haal de entrecote 15 minuten voor het bakken uit de koelkast. Snijd de entrecote in blokjes als je moeite hebt met biefstuk bakken en kruid met zout en peper. Verwarm dan 2 el olijfolie in een koekenpan en voeg de entrecote en geperste knoflook toe.
  2. Bruin de entrecote aan beide kanten boven een hoog vuur en voeg dan de champignons, tomatensaus en rode wijn toe. Kook/bak de entrecote in de saus voor ongeveer 15-30 minuten. Voeg meer wijn toe indien nodig.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 stuk biefstuk
  • Calorieën: 257
  • Vetten: 13,5
  • Koolhydraten: 7,1
  • Eiwitten: 21,7