Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Crumble repen met frambozenvulling en granola topping.

Frambozen crumble repen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd: 60
  • Porties: 16 repen / koeken 1x
  • Categorie: Snacks

Ingrediënten

Schaal

Bodem

Vulling

Crumble topping


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175°C (hete lucht) en zet een vierkante bakvorm van 20×20 cm klaar.
  2. Smelt 75 gram roomboter en voeg deze samen met de overige ingrediënten voor de bodem toe aan een mengkom. Mix goed door en druk het deeg gelijkmatig uit over de bodem van de bakvorm. Zet de bakvorm in de koelkast om op te stijven.
  3. Maak intussen de jamlaag door de frambozen in een steelpan op middelhoog vuur te verwarmen. Voeg het citroensap, de syrup en het erythritol toe. Laat pruttelen, totdat de frambozen zacht worden en uit elkaar vallen. Roer vervolgens de xanthaangom erdoor en zet het vuur uit. Laat de jam afkoelen tot kamertemperatuur.
  4. Bereid de topping door 50 gram roomboter te smelten en deze kort door de overige topping-ingrediënten te roeren. Zorg ervoor dat het mengsel kruimelig blijft en niet te compact wordt.
  5. Haal de bakvorm uit de koelkast en verdeel de jam gelijkmatig over de bodem. Strooi vervolgens de kruimelige topping over de jam.
  6. Bak de crumble-repen 35 minuten in de oven, zet daarna de oven uit en laat ze erin afkoelen tot kamertemperatuur. Haal de bakvorm vervolgens uit de oven en laat volledig afkoelen op het aanrecht voordat je het aansnijdt. Snijd uit de koek 16 repen / blokjes.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 reep / koek (1/16 van het totaal)
  • Calorieën: 204
  • Vetten: 17,9
  • Koolhydraten: 2,6
  • Vezels: 3,8
  • Eiwitten: 6,2