Ingrediënten
Schaal
Koek
- 200 gr amandelmeel
- 60 gr erythritol poeder
- 30 gr roomboter, ongezouten
- 1 ei (M)
- 50 gr Griekse yoghurt, 10% vet
- 2 tl anijszaad
- 1/2 tl nootmuskaat
- rasp van 1 sinaasappel (biologisch)
- snufje zout
Spijsvulling
- 150 gr amandelmeel
- 50 gr erythritol poeder
- 2 eieren (M)
- 1 eiwit (van 1 medium ei)
- 1/2 tl amandelextract
- snufje zout
Glazuurlaag
- 50 gr erythritol poeder
- 10 gr Griekse yoghurt, 10% vet
- roze kleurstof
Slagroom topping
- 150 ml slagroom
- 25 gr mascarpone
- 30 gr erythritol poeder
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Voeg alle ingrediënten voor de koek toe aan een mengkom. Mix tot een samenhangend beslag en maak van het beslag 2 evengrote deegballen.
- Bekleed een vierkante bakvorm (20×20 cm) met bakpapier en druk 1 deegbal met je handen uit over de bodem.
- Bereid de spijs door alle ingrediënten in een kom te mengen. Verdeel de spijs vervolgens met vochtige handen gelijkmatig over de bodem. Verdeel daarna de overgebleven deegbal gelijkmatig bovenop de spijs en druk licht aan.
- Bak de koek 30 minuten in de oven. Haal hem daarna uit de oven en druk met de bolle kant van een lepel de bovenkant voorzichtig platter. Laat de koek volledig afkoelen.
- Maak de roze topping door de ingrediënten goed te mengen. Is het mengsel te dun? Voeg dan wat extra icing toe. Is het te dik? Voeg een beetje extra Griekse yoghurt of water toe. Verdeel de topping gelijkmatig over de afgekoelde koek en laat het glazuur drogen.
- Klop de slagroom samen met de mascarpone en icing tot een stevige massa. Doe het mengsel in een spuitzak met spuitmondje. Snijd de koek in 16 stukken en spuit op elk stuk een toef slagroom. Garneer iedere toef met een stukje rood fruit naar keuze.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 koek (1/16 van het totaal)
- Calorieën: 206
- Vetten: 18,8
- Koolhydraten: 1,8
- Vezels: 2,2
- Eiwitten: 6,7