Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Frisse Griekse salade met feta.

Frisse Griekse salade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 1 review
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Totale tijd: 10
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Lunch, Voorgerecht
  • Keuken: Grieks

Ingrediënten

Schaal
  • 2 eieren (M)
  • 250 gr cherrytomaten
  • 50 gr olijven, zonder pit
  • 1/2 komkommer
  • 1 kleine rode ui
  • 1 klein teentje knoflook
  • 1 tl citroensap
  • 40 ml olijfolie
  • 1 kropsla (300 gr)
  • 150 gr feta
  • optioneel: verse peterselie
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water aan de kook. Voeg voorzichtig de eieren toe en kook ze 7 tot 7,5 minuut voor hardgekookte eieren.
  2. Snijd ondertussen de cherrytomaten en olijven doormidden, de komkommer in plakjes en de rode ui in halve maantjes.
  3. Pers de knoflook en meng dit met het citroensap en de olijfolie .
  4. Verdeel de sla over het bord. Brokkel de feta in een hoek en verdeel de tomaat, olijven en rode ui.
  5. Schil de eieren en snijd ze in vieren. Leg ze bij de salade.
  6. Garneer met de dressing, verse peterselie, peper en zout.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de salade)
  • Calorieën: 563
  • Vetten: 46,6
  • Koolhydraten: 7,9
  • Vezels: 6,4
  • Eiwitten: 24,6