Op zoek naar een frisse salade voor bij vlees, vis of de barbecue? Probeer dan eens deze heerlijke komkommersalade. Deze eenvoudige salade zet je al binnen 10 minuten op tafel. Je hebt slechts een aantal basisingrediënten nodig, zoals komkommer, yoghurt, ui en kruiden. De belangrijkste smaakmaker in dit gerecht is de dressing. Wij hebben gekozen voor een dressing van yoghurt, witte wijnazijn, dille, zout en knoflookpoeder. Deze frisse dressing gaat perfect samen met de plakjes komkommer. Een perfecte balans van fris en kruidig. Verder hebben we rode ui ringen toegevoegd voor een knapperige bite. Kortom een heerlijke koolhydraatarme salade!
Tips:
Met dit recept maak je een komkommersalade voor 4 personen. De komkommersalade is super lekker om te serveren bij een stukje vlees, vis of een barbecue gerecht. Je kunt dit basisrecept naar wens aanpassen of aanvullen. Voeg bijvoorbeeld pijnboompitten toe voor een extra bite. De salade kun je na bereiding maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren. Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme bijgerechten.
Frisse komkommersalade
- Bereidingstijd: 10
- Totale tijd: 10 minutes
- Porties: 4 porties 1x
- Categorie: Bijgerecht, Voorgerecht
Ingrediënten
- 2 komkommers
- 1/2 rode ui
- 125 gr Griekse yoghurt
- 1 el witte wijnazijn
- 1 el verse dille, fijngesneden
- 1/4 tl zout
- 1/4 tl knoflookpoeder
Bereidingswijze
- Maak de komkommer schoon en snijd ze m.b.v. een kaasschaaf of een scherp mes in dunne plakjes. Snijd vervolgens de rode ui in ringen en voeg dit samen met de komkommer toe aan een grote kom.
- Meng in een andere kom de Griekse yoghurt met de witte wijnazijn, gesneden dille, zout, en knoflookpoeder. Voeg de dressing toe aan de komkommersalade en meng dit goed door elkaar.
- Verdeel de komkommersalade over 4 borden en garneer eventueel met extra dille of rode ui. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/4)
- Calorieën: 67
- Vetten: 3,8
- Koolhydraten: 4,4
- Eiwitten: 2,7
Lekker fris bijgerecht en iedereen vond het lekker. Goed om van te voren klaar te maken en net voor serveren de saus er doorheen. Met de kaasschaaf kan je prima de komkommer dun snijden. Zelf wel iets meer wijnazijn toegevoegd.
De salade is heerlijk. Maar om nou moeilijk te gaan doen om een komkommer in dunne plakjes te krijgen is niet nodig. Er bestaan komkommerschaven die een komkommer in no time in ragdunne plakjes schaaft. Voor 2,00 à 3,00 euro zijn ze al te koop.
Erg lekker en makkelijk, nu 2x gemaakt, ik heb er een lepel mayonaise en 1 teentje knoflook erbij gedaan. Gegeten bij de Koolhydraatarme rendang en sajoer boontjes. Allemaal heerlijke recepten van jullie.
Paar keer gegeten nu met een stukje gegrilde kip. Lekker fris en licht. Bedankt voor de recepten :).