Ingrediënten
Schaal
- 4 eieren (M)
- 350 gr groene asperges
- 1 el olijfolie
- 5 tot 8 radijsjes
- 1/2 komkommer
- 1/2 avocado
- 85 gr veldsla of andere sla naar keuze
- 1 el kappertjes
- 50 gr Parmezaanse kaas of pecorino kaas, geraspt
- 1 el pompoenpitten
- verse peterselie (optioneel)
- olijfolie, garnering
Bereidingswijze
- Breng een pan met water aan de kook. Doe de eieren erin en kook ze ongeveer 7 voor een zacht ei of 8 minuten voor een hardgekookt ei. Laat de eieren na het koken schrikken in koud water.
- Was de asperges en snij een centimeter van de onderkant af. Snijd de asperges door de helft.
- Verwarm een koekenpan met wat olijfolie op middelhoog vuur en bak de asperges rondom goudbruin. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Breng na het bakken op smaak met peper en zout.
- Snijd ondertussen de radijsjes door de helft en de komkommer in plakjes. Snijd vervolgens de eetrijp avocado in halve maantjes of blokjes.
- Verdeel de sla over 2 borden. Verdeel hier de komkommer, radijs, avocado en kappertjes overheen.
- Schil de eieren en snijd in stukken. Snijd de asperges door de helft en rasp de kaas. Verdeel dit vervolgens over de salade en garneer met pompoenpitten, verse peterselie, peper en olijfolie.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de salade)
- Calorieën: 416
- Vetten: 31,2
- Koolhydraten: 7,8
- Vezels: 5,3
- Eiwitten: 23,3