Schaal met Israëlische salade bestaande uit komkommers, tomaat, rode ui en kruiden.

Frisse salade uit het Midden-Oosten

Een lekker koolhydraatarm voorgerecht: Frisse salade uit het Midden-Oosten!

Dit is een frisse salade die veel in het Midden-Oosten wordt gegeten. In elk land heeft de salade een andere naam, vandaar dat ik het maar gewoon salade uit het Midden-Oosten heb genoemd. De belangrijkste smaakmaker zijn de za’atar kruiden. Het basisingrediënt van za’atar is een soort wilde gedroogde oregano met de smaak van tijm én oregano. Na het drogen van de kruiden wordt het fijngemalen en vermengd met sumak (gedroogde zure besjes) en sesamzaad. Het resultaat is een heerlijke en frisse kruidenmix. De za’atar kruiden passen perfect bij de komkommer, tomaten, rode ui en olijfolie.

Serveersuggestie:
Deze frisse salade is heerlijk om te eten als Zomers bijgerecht als je gaat barbecueën. Bekijk onze barbecue recepten om een complete maaltijd samen te stellen. De salade uit het Midden-Oosten kun je na het bereiden maximaal 3 dagen in de koelkast bewaren. Plaats een reactie als je vragen hebt over de bereidingswijze of over de ingrediënten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Schaal met Israëlische salade bestaande uit komkommers, tomaat, rode ui en kruiden.

Salade uit het Midden-Oosten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Totale tijd: 10 minutes
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Lunch, Voorgerechten

Ingrediënten

Schaal
  • 3 komkommers
  • 2 romatomaten
  • 1 rode ui
  • 2 el olijfolie
  • 1 el za’atar kruiden
  • sap van 1 citroen
  • optioneel: handje pijnboompitten
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Snijd op een grote snijplank de komkommers en romatomaten in blokjes. Snipper vervolgens de rode ui en zet opzij. Pak een grote schaal en meng hierin alle ingrediënten goed door elkaar. Verdeel de salade over 4 borden en serveer!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4
  • Calorieën: 110
  • Vetten: 8,0
  • Koolhydraten: 8,3
  • Eiwitten: 3,4
Schaal met Israëlische salade bestaande uit komkommers, tomaat, rode ui en kruiden.

1 reactie

  1. Erg lekker al verschillende keren gemaakt

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*