Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Frozen yoghurt brokken met fruit

Frozen yoghurt bars

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 250
  • Totale tijd: 250
  • Porties: 10 stukken 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks
  • Keuken: Amerikaans

Ingrediënten

Schaal
  • 400 gr volle Griekse yoghurt, 10% vet
  • 50 gr blauwe bessen
  • 50 gr aardbeien
  • 25 gr walnoten
  • 25 gr pecannoten
  • 25 gr paranoten
  • 20 gr erythritol
  • 1/2 tl vanille extract

Bereidingswijze

  1. Leg de noten op de snijplank en gebruik een mes om de noten te snijden naar gewenste grootte. Snijd daarna de blauwe bessen en aardbeien door de helft.
  2. Voeg de yoghurt, erythritol en vanille extract toe aan een mengkom en mix het goed door. Schenk de yoghurt daarna in je siliconen bakvorm (rond of vierkant). Verdeel de blauwe bessen, aardbeien en noten over je yoghurt. Dek af met huishoudfolie en zet voor minimaal 4 uur in de vriezer.
  3. Haal de frozen yoghurt naar 4 uur uit de vriezer en breek in de gewenst hoeveelheid stukken (ca. 10 grote stukken). Bewaar de stukjes die je niet opeet in de vriezer.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 stuk (60 gr)
  • Calorieën: 108
  • Vetten: 9,1
  • Koolhydraten: 3,2
  • Eiwitten: 2,9