Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Garnalen jambalaya.

Garnalen jambalaya

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 2 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 30
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Ingrediënten

Schaal
  • 125 gr chorizo
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1/2 gele paprika
  • 2 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 el olie (kokos of olijf
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl cajunkruiden
  • 1/8 tl cayennepeper
  • 1 el tomatenpuree
  • 150 ml groentebouillon (of 125 ml water met 1/5 blokje)
  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 350 gr garnalen
  • zout en peper
  • topping: bosui en verse peterselie, fijngesneden

Bereidingswijze

  1. Snijd de chorizo in plakjes en de bleekselderij, paprika en tomaten in stukjes. Pers de knoflook en snipper de ui.
  2. Verwarm een grote pan op middelhoog vuur. Voeg wat olie en de chorizo toe. Bak in 5 minuten rondom goudbruin. Haal uit de pan en zet opzij.
  3. Voeg aan dezelfde pan de knoflook en ui toe. Fruit 2 minuten, voeg dan de paprika en bleekselderij toe. Bak nog 5 minuten.
  4. Voeg de kruiden, tomaten en tomatenpuree toe. Roer goed en bak 5 minuten. Voeg de groentebouillon toe.
  5. Voeg de bloemkoolrijst toe en zet 15-20 minuten, met de deksel op de pan, op het vuur. Schep tussendoor een keer om.
  6. Voeg de garnalen en chorizo weer  toe en bak deze mee totdat de garnalen gaar zijn.
  7. Proef en breng op smaak met zout en peper. Laat eventueel overtollig vocht uitlekken en verdeel over 2 borden. Garneer met vers gesneden bosui en peterselie


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 509
  • Vetten: 31,9
  • Koolhydraten: 12,1
  • Vezels: 6,5
  • Eiwitten: 40,5