Ingrediënten
Schaal
- 125 gr chorizo
- 1 stengel bleekselderij
- 1/2 gele paprika
- 2 tomaten
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1 el olie (kokos of olijf
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl cajunkruiden
- 1/8 tl cayennepeper
- 1 el tomatenpuree
- 150 ml groentebouillon (of 125 ml water met 1/5 blokje)
- 400 gr bloemkoolrijst
- 350 gr garnalen
- zout en peper
- topping: bosui en verse peterselie, fijngesneden
Bereidingswijze
- Snijd de chorizo in plakjes en de bleekselderij, paprika en tomaten in stukjes. Pers de knoflook en snipper de ui.
- Verwarm een grote pan op middelhoog vuur. Voeg wat olie en de chorizo toe. Bak in 5 minuten rondom goudbruin. Haal uit de pan en zet opzij.
- Voeg aan dezelfde pan de knoflook en ui toe. Fruit 2 minuten, voeg dan de paprika en bleekselderij toe. Bak nog 5 minuten.
- Voeg de kruiden, tomaten en tomatenpuree toe. Roer goed en bak 5 minuten. Voeg de groentebouillon toe.
- Voeg de bloemkoolrijst toe en zet 15-20 minuten, met de deksel op de pan, op het vuur. Schep tussendoor een keer om.
- Voeg de garnalen en chorizo weer toe en bak deze mee totdat de garnalen gaar zijn.
- Proef en breng op smaak met zout en peper. Laat eventueel overtollig vocht uitlekken en verdeel over 2 borden. Garneer met vers gesneden bosui en peterselie
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
- Calorieën: 509
- Vetten: 31,9
- Koolhydraten: 12,1
- Vezels: 6,5
- Eiwitten: 40,5