Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Garnalen Saganaki uit de oven.

Garnalen saganaki

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.7 sterren uit 3 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 45
  • Totale tijd: 115
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Ingrediënten

Schaal
  • 750 gr tomaten
  • 2 sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 2 tl rode wijnazijn
  • zout en peper
  • verse peterselie
  • 400 gr garnalen, gepeld
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 150 gr feta

Bereidingswijze

  1. Snijd alle tomaten in blokjes en doe in een grote ovenschaal. Snijd de sjalot en knoflook fijn. Meng door de tomaat en voeg de olijfolie, komijn, oregano, rode wijnazijn, peper en zout toe. Zet in de koelkast en laat de smaken minimaal een uur, maar het liefst een hele nacht intrekken.
  2. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Zet de ovenschaal met tomaten in de oven voor 30 minuten. Roer na 15 minuten in de schaal en zet weer terug voor het laatste kwartier.
  3. Snijd ondertussen de peterselie fijn en zorg ervoor dat de garnalen ontdooid zijn, als je diepvries garnalen gebruikt.
  4. Haal de ovenschaal uit de oven en druk de tomaten een beetje plat zodat er meer saus ontstaat. Leg de garnalen op de tomaten, voeg de chilivlokken toe en brokkel de feta eroverheen.
  5. Bak de ovenschotel met garnalen en feta nog eens 15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal na het bakken uit de oven en verdeel over 2 borden. Garneer met peterselie.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 462
  • Vetten: 25,4
  • Koolhydraten: 12,2
  • Vezels: 5,4
  • Eiwitten: 43,6