Ingrediënten
Schaal
- 350 gr groene asperges
- 50 gr boter
- 2 el olijfolie
- 1/2 tl zout
- 1/4 tl gemalen zwarte peper
- 2–3 teentjes knoflook, geperst
Bereidingswijze
- Maak de asperges schoon en snijd bij elke stengel een klein stukje van de onderkant eraf. Verwarm in een koekenpan boven een middelhoog vuur de boter. Voeg de olijfolie toe en bak dit kort mee. Voeg dan de geperste knoflook, zout en peper toe en bak dit 1 minuut in de boter en olie.
- Voeg vervolgens de asperges toe en bak deze 10 minuten, draai de asperges wel af en toe om om ervoor te zorgen dat ze allemaal even gaar zijn. Serveer de gebakken asperges met een stukje vlees of vis.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/3 van het totaal
- Calorieën: 200
- Vetten: 19,8
- Koolhydraten: 3,6
- Eiwitten: 1,2