Ingrediënten
Schaal
- 1 el olijfolie of boter
- 200 gr verse spinazie
- 125 gr feta
- 100 gr chorizo
- 4 eieren (M)
- 10 cherrytomaten
- 1 rode peper (zonder zaadjes)
- 1 stengel bleekselderij
- 2 el verse bieslook
- peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Vet 4 ramekins of cocottes in met olie of boter en vul ze met verse spinazie. Brokkel wat feta of chorizo over de bodems van de bakjes.
- Breek in elk bakje één ei. Snijd vervolgens de cherrytomaten in vieren, de rode peper fijn en de chorizo en bleekselderij in stukjes. Verdeel de gesneden groente over de bakjes, breng op smaak met wat peper en brokkel er nog wat feta overheen.
- Bak de oeuf en cocotte 12 tot 14 minuten in de voorverwarmde oven. Garneer de eitjes na het bakken met verse bieslook (fijngesneden) en peper.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1 ramekin)
- Calorieën: 302
- Vetten: 24,1
- Koolhydraten: 1,5
- Eiwitten: 18,9